code atas


Cara Buat Kek Coklat Indulgence

Cara Buat Resepi Kek Batik Indulgence Kek Batik. Patah-patahkan biskut Marie.


Pin On Resepi Azlina Ina

2 pack 540g biskut marie 2 pack250g marie biscuits 250g mentega 250g butter 12 tin 200g susu pekat manis 12 can 200g sweetened condensed milk 1 cawan serbuk Milo 1 cup Milo powder 34 cawan 180ml susu full cream 34 cup 180ml full cream milk.

. Cairkan mentega di. 100 g coklat gelap. Kek Batik Indulgence yg mempunyai 3 lapisan iaitu lapisan kek batik lapisan cheese dan coklat ganache.

Jom cuba buat kek chocolate indulgence yang ramai orang suka tu. Cara buat ganache. Dessert yang mudah kerana kita tak perlu bakar guna oven.

Kek bukan untuk hari jadi saja boleh dimakan bila-bila masa saja. Masak sampai butter cairGaul hingga pekat dan sekata. Sama juga kaedah macam mousse coklat ya.

Tambahan 150ml sudu perisa coklat untuk kek batik versi lembut. 3 biji telur gred B 1 sudu besar ovallete. 12 tin 200g susu pekat manis.

Cara mudah hasilkan Kek Batik Indulgence yang sangat sedap mudah dan menambat selera. Cuma bila dah siap bahagikan mousse putih kepada dua bahagian. 2 pack 540g biskut marie.

Bahan- bahan kek batik. CARA BUAT KEK BATIK INDULGENCE. Pertama sekali sediakan asas kek batik.

Tak payah dah susah-susah nak cari dekat secret recipe. Bagi mak-mak yang suka makan dan buat kek resipi Kek Batik Indulgence ini antara yang wajib di. Lapisan pertama ialah kek.

Bahan-bahan utk Kek Batik Ingredients for Kek Batik. Kek Batik Indulgence. Kek coklat moist yang dah disejukkan awal-awal tadi dipotong kepada 4 bahagian secara mendatar.

Cara setiap orang mungkin berbeza. Dessert yg mudah kerana kita tak perlu guna bakar g. Lebih-lebih lagi kek coklat indulgence di Secret Recipe.

Cairkan kesemua bahan dengan teknik double boil. Letak kek di atas lapisan kedua tuang baki mousse coklat putih dan ratakan. Untuk kek batik kali ni Che Nom sediakan tanpa telur.

Untuk lapisan terakhir letak kek di atas lapisan ketiga dan simpan di dalam peti sejuk semalaman. Berjaya jugak cikNor buat kek coklat indulgence setelah sekian lama duk mengidam kek ni masa tengok kat belog Bila Chah ke Dapur. BAHAN KEK BATIK LOYANG SAIZ 6 INCI.

Lapis pertama letak mousse putih kemudian mousse coklat ulang semula dengan mousse putih. 100 g coklat susu. Cubalah dulu memang tak rugi kalau cuba.

12 cawan air masak 60ml50g 1 sudu kecil esen vanila. Dah siap semua bahan bolehlah belah kek span tu jadi 4 bahagian. Cara Buat Coklat Ganache.

450gm biskut marie patah2kan -BELI ONLINE DI SINI. Kek Batik Indulgence yang mempunyai 3 lapisan iaitu lapisan kek batik lapisan cheese dan coklat ganache. 1 sdb mentega.

14 sdt minyak hazelnut. Bagi mak-mak yang suka makan dan buat kek resipi Kek Batik Indulgence ini antara yang wajib di cubaCantik berkilat rasanya cukup sedap lembut dan tak kerasMempunyai 3 lapisan gabungan rasa biskut marie lapisan coklat dan cheese cukup sempurna. Hai semua kali ini Ariana nak share dengan anda semua resepi Kek Coklat Indulgence yang sedap seperti makan aiskrimKEKTelur 3 biji Gred BTepung Gandum.

Masukkan semua bahan kecuali minyak. Sejukkan dan simpan dalam peti ais. Keluarkan kek dari acuan sapu tipis dengan mousse coklat hitam keseluruh kek dan simpan sekejap di dalam peti sejuk hingga beku.

Cara buat kek lapisan coklat bertingkat ala indulgence. Sebenarnya gambar yang cikNor upload ni adalah yang kali kedua cikNor buat dah puas menggodek laptop carik gambar kek yang first time cikNor buat tu xjugak jumpasurenderr. Setelah kaup rata baru masukkan dalam loyang saiz 9.

Kaup menggunakan spatula atau senduk. 1 cawan milo 110g BELI ONLINE DI SINI. Langkah untuk membuat resepi Kek Batik Indulgence.

Setelah gebu baru masukkan minyak. Dan ini ada seorang wanita berkongsi resepi kek coklat indulgence persis secret recipe. Kalau tarikh hari jadi anak-anak dah semakin dekat bolehlah buatkannya kek chocolate viral ni.

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Kek Batik Indulgence ini. Patahkan semua biskut dan ketepikanMasukkan milo serbuk koko telur susu pekat dan susu segar ke dalam kuali dan masak dengan menggunakan api sederhanaKemudian masukkan buttercup. Bahan-bahan untuk Kek Batik.

34 cawan susu pekat manis 190ml250g 12 cawan serbuk koko 50g BELI ONLINE DI SINI. 125gm mentega boleh ganti dengan marjerin. Resipi Kek Indulgence sedap macam aiskrim.

Alas loyang dengan kertas pembakar. TQ Chah sebab share resepi. Kek coklat ni dari resepi asal kek coklat moist yang ariana pernah share sebelum ni cuma diubah sikit supaya tekstur kek lebih sesuai bila diletak cream.

Kek coklat indulgence memang sangat di gilai ramai. Ramai kan yang cuba nak buat sama dari segi rasa dan bentuk tapi ramai yang tak berjaya. Bakar suhu 170 selama 40 minit bergantung kepada ketuhar masing-masing.

Kek Indulgence ni bila makan sejuk lagi sedap.


Pin On Cakes


Pin On Resepi


Pin On Food Drinks


Pin On Mufin Cupcake Cake Cooking Fanpage


Pin On Resepi Azlina Ina


Pin On Masakmasak

You have just read the article entitled Cara Buat Kek Coklat Indulgence. You can also bookmark this page with the URL : https://lydiaaxgrant.blogspot.com/2022/07/cara-buat-kek-coklat-indulgence.html

0 Response to "Cara Buat Kek Coklat Indulgence"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel


Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel